De Duurzame Doorbraak

Op woensdag 12 juni aanstaande vindt er in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam De Duurzame Doorbraakplaats. Centraal staan ondernemers en bedrijven die concreet werken aan duurzame innovatie. Niet lullen, maar poetsen! En op 12 juni gaat het specifiek over de sierteeltsector.

Verschillende kwekers, veredelaars en handelaren willen aan de slag met bijvoorbeeld het anders verwarmen van hun kas, het verminderen van plastic afval of het slimmer regelen van vervoer. Om ideeën tot een succes te maken kunnen ondernemers soms wel wat hulp gebruiken. Niet alleen met de juiste investering, maar ook met kennis over bijvoorbeeld techniek, andere verdienmodellen of marketing. Wetenschappers kunnen helpen met deze vragen om zo tot duurzame doorbraken te komen. Vanavond brengen we deze matchmaking naar het podium.

Hoe kan de wetenschap de sierteelt verder helpen met duurzame innovatie?

Laat je inspireren door de verhalen van collega’s die al mooie en tastbare projecten hebben neergezet. Daarnaast is er op de avond veel ruimte voor prangende vragen van mensen die in de sierteelt werkzaam zijn en die concreet aan de slag willen met duurzaamheid. Er zijn experts aanwezig die verder kunnen helpen.

Voel je je aangesproken en wil je mee doen met dit gesprek, meld je aan door een mail te sturen naar jan.heijns@hetgroenebrein.nl.