Greenport Aalsmeer Event

Op donderdag 6 december organiseert Greenport Aalsmeer voor de vierde keer het Greenport Aalsmeer Event, een inspirerend evenement dat ondernemers in het sierteeltcluster niet mogen missen. Dit keer staat het event volledig in het teken van kennis en innovatie. De greenport heeft zich samen met ondernemers gebogen over hoe de kas en de sierteeltketen er in 2022 uit zouden kunnen zien. Wij hopen u op 6 december te ontvangen.

In het programma komen alle vernieuwingen voorbij die ondernemers in de regio belangrijk vinden. In een paar uur praten wij u bij en gaat u na afloop vol nieuwe kennis, inspiratie en kansen voor de toekomst naar huis. U maakt kennis met een keur aan praktijkvoorbeelden en onderzoeken: van optimaal gebruik van data in de kas en keten tot groen in de zorg, van duurzame veredeling tot het vinden van nieuwe talenten voor de sierteeltsector en meer. Met inzet van Buzzmaster halen we wensen voor innovaties op bij de aanwezigen en maken we met elkaar afspraken over vervolgstappen. 

Het Greenport Aalsmeer Event met als thema Kas en Keten van de toekomst start om 15:30 uur bij Claus in Hoofddorp. Vanaf 17.00 uur is er volop tijd en ruimte om te netwerken.

PROGRAMMA
Dagvoorzitter:   Elise Fikse

15:00  Ontvangst met koffie/thee
15:30  Welkom door Jaap Bond, voorzitter stuurgroep Greenport Aalsmeer

Hoe zien de kas en sierteeltketen van toekomst eruit? Ondernemers en onderzoekers presenteren een reeks aan innovatieprojecten, die de toekomst van de tuinbouw verder - gaan - vormgeven!

  1. Carel Krol is co-founder van van Hollands Hophuis, hij praat u bij over de kansen van hop voor de tuinbouw
  2. Gonneke Leereveld van het Wellantcollege laat via het project ‘studenten over de vloer’ zien met welke vraagstukken van ondernemers studenten aan de slag gaan
  3. Jolanda Maas is assistent professor bij afdeling klinische psychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij onderzoekt het effect van groen voor de gezondheid van mensen. Zij gaat samen met Rutger de Graaf, projectmanager Natuur & Gezondheid bij IVN natuureducatie in op het belang van groen in onder andere de zorg
  4. Stefan van der Heijden is directeur Research & Veredeling bij Royal Van Zanten, hij laat zien hoe zij als bedrijf omgaan met duurzame veredeling
  5. Dewi Hartkamp, programmamanager van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN), neemt u mee in de wereld van de luchtzuiverende systemen met planten, die zorgen voor gezonde werkplekken
  6. Michiel Kuipers (FloralInnovations) vertelt over het initiatief FloraContent, waarin zij samen met Bakker.com op een slimme manier data en content ontsluiten voor een versnelling van de ontwikkeling van e-commerce in de sierteelt.

16.55  Afsluiting door Jeroen Nobel, bestuurder van Greenport Aalsmeer en burgemeester van Aalsmeer: welke stappen moeten we als sector met elkaar zetten om de concurrentiekracht van de Nederlandse sierteeltsector nog verder te versterken?

We sluiten de middag af met een netwerkborrel. U bent van harte welkom!

 Ja ik kom naar de bijeenkomst