11-13 juni: PIC Meeting in Nederland

Van 11 tot en met 13 juni organiseert Greenport West-Holland de negende bijeenkomst van het Plant Inter Cluster Consortium (PIC). PIC is een samenwerkingsverband van de 4 Franse regio-cluster-organisaties AgriSud Ouest Innovation, Céréales Vallée, Terralia and VEGEPOLYS. Nederland probeert onder andere samen met PIC om de Europese tuinbouwsamenwerking te versterken via een netwerk van regio’s en clusters. Ieder jaar organiseren zij hun meeting bij een ander cluster en dit jaar is gekozen voor Greenport West-Holland. 

De (buitenlandse) deelnemers aan de bijeenkomst kunnen onder meer de Greentech en de Flower Trials bezoeken. Daarnaast nemen ze deel aan een symposium dat in het teken staat van samenwerking tussen de clusters en Technologische ontwikkelingen in de Tuinbouw waaronder het TRACK-project (het Europese project van de Greenport en vier Europese partners op het gebied van big data).

Deelname aan de PIC Meeting staat ook open voor deelname vanuit de Nederlandse tuinbouw (bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid). U kunt zich hier inschrijven en het programma bekijken.