18-23 september: Missie naar tuinbouwgebieden Ethiopië

Doet u zaken in de sector groente en fruit, bloementeelt of uitgangsmateriaal (of in de toelevering hiervan)? En heeft u interesse om te investeren in de tuinbouw in Ethiopië? Ga dan mee met de missie naar Ethiopië, van 18 tot 23 september 2017.

De afgelopen jaren vestigden tientallen tuinbouwbedrijven zich in Ethiopië, vanwege de goede klimatologische omstandigheden en de gunstige investeringsvoorwaarden. Tijdens de missie wordt u uitgebreid geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden in Ethiopië. We bezoeken verschillende tuinbouwgebieden in ontwikkeling, in de omgeving van Bahir-Dar, Alagea en Hawassa. We voeren gesprekken met lokale en centrale autoriteiten zoals de Ethiopische Investerings Commissie (EIC), de Ethiopische Horticultural Authority en de Ehtiopian Horticulture Export Association (EPHEA). De politieke situatie in Ethiopië zal onderwerp van de besprekingen zijn.

Delegatie Rabobank Regio Schiphol
Rabobank Regio Schiphol is voornemens om met een delegatie van sierteeltondernemers aan de missie deel te nemen. De Ethiopische overheid heeft de ambitie om samen met het Nederlandse bedrijfsleven een state-of-the-art-tuinbouwgebied te ontwikkelen in Ethiopië. Hiervoor zijn de genoemde gebieden beschikbaar gesteld. Dit is een interessante ontwikkeling voor de Nederlandse tuinbouwondernemers. 

Interesse in deelname? Neem dan contact op met Ard van Berkel, manager Grootzakelijk van Rabobank Regio Schiphol via Ard.van.Berkel@rabobank.nl

Deelname en kosten
De missie inclusief lokaal transport is gratis. De kosten voor reis en verblijf en voor de binnenlandse vlucht naar Bahir-Dar zijn voor eigen rekening. U verblijft in middenklassehotels. Inclusief vluchten moet u rekenen op een eigen bijdrage van € 1.250 tot € 1.500. Het aantal deelnemers is beperkt, deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl