Aalsmeer Flower Festival: cultureel dagje uit tussen de bloemen

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

Aalsmeer Flower Festival speelt zich dit jaar af op twee locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje.In de voormalige veiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in bloemenarrangementen.

Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars. Kinderen en volwassenen kunnen in Bloemenlust ook aanschuiven voor allerlei workshops. Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven en kunnen bezoekers een rondleiding volgen door het oude veilinggebouw.

 De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een prachtige akker aan het water in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). In het museum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden. Ook zijn er bijzondere optredens en exposities. In de kassen van het museum worden nog vele oude, geurende bloemsoorten gekweekt.

Aalsmeer Flower Festival is 16 en 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Met een ticketkan tevens gebruik worden gemaakt vande pendelbusjes tussen de locaties en van de watertaxi’s, die een vaartochtje maken van ongeveer een half uur van de ene naar de andere locatie.

Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, Gemeente Aalsmeer, Stimuflori, Rabobank Regio Schiphol, Royal FloraHolland,Greenport Aalsmeer, Waterdrinker Aalsmeer en vele andere sponsors.Tijdens het Blooming Beach World Tour beachvolleybaltoernooi van 15-18 maart in The Beach wordt het startschot gegeven voor de campagne van Aalsmeer Flower Festival 2018.

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.