Adviseur en installateur T. Stolze Installatietechniek B.V. krijgt predicaat Erkend Stagebedrijf

Het bedrijf T. Stolze Installatietechniek B.V. in Maasdijk is gecertificeerd als ELBHO Erkend Stagebedrijf HBO/WO, het bedrijf biedt per jaar circa vier stageplaatsen aan voor hbo en wo-studenten.

Stolze is een specialist in de elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor de internationale tuinbouw. Het bedrijf is meer dan 50 actief actief en heeft ruim 150 medewerkers. Stichting ELBHO toetst stagebedrijven op een aantal voorwaarden en stelt na een erkenningsbezoek vast of en voor welke opleidingen een erkenning wordt afgegeven. De aanwezige kennis van de hbo-opleidingen helpt bedrijven om de juiste opleiding te vinden bij de stageopdracht. 

Liesbeth Vogels is HRM-adviseur bij Stolze: "Wij bieden elk jaar stages aan voor hbo en wo-studenten en hebben ook ruime ervaring met mbo-stages. Onze ervaring is dat de stagiair een verbinding is naar onze toekomstige werknemers en beiden profiteren, leren elkaar beter kennen tijdens de stage. Stichting ELBHO maakt onze stages vekend via HBO-Stagemarkt.nl en op de hogescholen. Wij zijn voorloper in de hortisector en onderscheiden ons als Erkend Stagebedrijf. Een mooie werkplek staat klaar in ons nieuwe pand in Maasdijk, wat wij ons medio september gaan vestigen."

Volgens Erik Barnhoorn, Erkenningsadviseur ELBHO, zijn er in de tuinbouwsector elk jaar veel stageplekken te vullen. "Er is veel vraag naar hbo en wo opgeleide werknemers. Het gaat echt om de verbinding tussen de stagiair en de werknemer. Wij vullen niet de vacatures in, maar helpen op indirecte manier. Als bedrijf in de tuinbouw moet je jezelf aantrekkelijk maken."

Kijk voor meer informatie op www.stolze.nl/