Bestuurders Greenport Aalsmeer op bezoek bij Ubink in Kudelstaart

Het bestuur van Greenport Aalsmeer gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven in de regio om te horen wat er speelt in de sector en te bekijken wat partijen voor elkaar kunnen betekenen.

Op 19 februari gingen stichtingsbestuurders Jeroen Nobel, Yvonne Peters en Coen Meijeraan en de bestuurder Innovatie Ad Verburg op werkbezoek bij Ubink B.V. in Kudelstaart. Ubink is in 1927 gestart en een echt familiebedrijf met nu al de 4e generatie. Ze hebben 60.000 m2 kassen met cactussen en succulenten. Ook hebben ze 25 hectare met planten in Tenerife waar geen kassen nodig zijn. Het vervoer van de planten kan deels per boot en trein. Het grootste deel van de klanten zit bij Floraholland. De grootste afzet is behalve in Nederland ook in Duitsland en Scandinavië. Ze hebben een paar 100 soorten in hun assortiment. Ubink is Founding father van ‘Bbenefits of nature’. Vanuit deze organisatie komt er een webwinkel voor particulieren. Ze zien namelijk dat de internetverkoop groeit. Ubink zet jaarlijks 10 miljoen cactussen en succulenten af en kweekt deze op 6 hectare kas. Hiermee heeft het 20% van de Europese markt. Een uitdaging voor het bedrijf is de arbeidsmarkt. Het is namelijk lastig om mensen te krijgen. Verder is de levering van warmte zonder gebruik van aardgas belangrijk. Hier draagt de Greenport Aalsmeer aan bij.

Gert Ubink: “Het is voor ons belangrijk om in het centrum van de Greenport te zitten. Greenport Aalsmeer is belangrijk. Zij zetten zich in voor Groen Onderwijs en voor zaken als warmtenet en verbetering van de logistiek. Ook het Experience centre Floriworld kan een boost geven voor de sector.“

Over Greenport Aalsmeer
Greenport Aalsmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. Meer dan 50.000 mensenwerken in de sierteelt en aanverwante bedrijven in Greenport Aalsmeer. De Greenport bundelt de kennis en kunde van vele partijen om de internationale concurrentiepositie van de regio te versterken. Op die manier helpt Greenport Aalsmeer ondernemers vooruit. In het bestuur van de Greenport zitten vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, bedrijfsleven en (onderwijs)instellingen.