Doe Dag On Stage in regio Aalsmeer

Op donderdag 2 juni vond de Doe dag plaats van Veen en Amstelland On Stage. Tijdens deze dag hebben ruim 800 vmbo-leerlingen uit de regio een bezoek gebracht aan bedrijven in Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen en Uithoorn. De leerlingen hebben deze bedrijven online ontmoet tijdens de Digimatch in het voorjaar en gingen nu live op bezoek.

Tijdens deze Doe Dag krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van het bedrijf. Dit jaar deden er voor het eerst ook een groot aantal tuinbouwbedrijven mee aan On Stage, waaronder Bosman Van Zaal, Dutch Flower Group, Inge Quint Flower Art, Hilverda Florist,van Klaveren Plant, Nieuwkoop Europe, Royal FloraHolland. Hilverda De Boer en Bunnik Vriesea . Zij lieten de jongeren kennismaken met de veelzijdigheid aan beroepen in de tuinbouw  op het gebied van groen & natuur, techniek en handel & economie.

Dutch Flower Group ontving 24 leerlingen bij Coloriginz, OZ-Hami, Waterdrinker en The Floral Connection. Volgens Madelon van den Heiligenberg, senior HR Manager bij Dutch Flower Group, was het enthousiasme bij zowel de bedrijven als de leerlingen groot. “Dit is een geweldige manier om leerlingen een kijkje in het bedrijf te geven en ze te laten kennismaken met Dutch Flower Group en de bedrijven. Door ze echt naar binnen te halen, krijgen ze een beter beeld van wat wij hier allemaal doen. Ons doel is om ze een beetje verliefd te laten worden op de sector en zo’n Doe Dag draagt daar zeker aan bij. Wij doen volgend jaar absoluut weer mee!”

Vanuit Greenport Aalsmeer is er hard gewerkt om dit jaar zoveel mogelijk tuinbouwbedrijven te betrekken bij On Stage. En met resultaat: drie jaar geleden waren er slechts twee beroepen present uit de groene sector, dat is nu uitgegroeid tot meer dan twintig.

Volgens Monique van Weerdenburg, projectleider Onderwijs & Arbeid, is het ook belangrijk dat de tuinbouw actief meedoet aan dit soort initiatieven. “Als scholier moet je op jonge leeftijd een studiekeuze maken. Via dit initiatief kunnen scholieren zelf ontdekken wat het aanbod is en waar hun passie ligt. Door je als groene sector te presenteren tijdens On Stage, laten we deze jonge mensen kennismaken met de vele mogelijkheden die de tuinbouw biedt. En dat is echt veel meer dan alleen de bekende groene vingers.”