Ga mee op handelsmissie Agri, Food en Horti naar India olv Jaap Bond van 25 november tot 1 december

Wilt u als tuinbouwondernemer zakendoen in India? Ga dan van 25 november tot 1 december 2018 mee met een handelsmissie Agri, Food en Horti naar India. Deze missie wordt georganiseerd door de provincie Noord Holland, GreenPort Noord-Holland Noord en Amsterdam-Trade en staat onder leiding van gedeputeerde Jaap Bond.

De focus voor de handelsmissie van 25 november tot 1 december 2018 ligt op bedrijven uit de agri, food & horti sector (food & food processing, zaad- en plantveredeling, sierteelt, cold chain storage & logistics) die al actief zijn op de Indiase markt of de mogelijkheden van de Indiase markt willen verkennen. De reis bevat twee tracks: Track 1: food & food processing Track 2: sierteelt

Over India
In het afgelopen decennium nam India de status van snelst groeiende economie over van China. De verwachting is dat in 2018 de groei rond de 7,5% zal uitkomen. Goldman Sachs verwacht dat India rond 2032 Japan zal inhalen als de derde grootste economie in de wereld. Koppel dit aan een bevolkingsaantal van 1,3 miljard inwoners en u kunt begrijpen waarom ‘groot denken en groot aanpakken’ een vereiste is voor succes. De groeiende middenklasse zorgt voor een verandering in het consumptiepatroon. Van traditioneel verse naar meer bewerkte producten.

Door de stijgende welvaart nemen ook de kansen voor de Nederlandse sierteelt toe. Sectoren als industriële productie van machines en de land- en tuinbouwsector zijn sterk in opkomst. Onder het “Make in India”-programma zet India zich de laatste jaren op de kaart als productie ‘power-house’ en zal naar verwachting in 2025 een waarde bereiken van € 850 miljard. India is de tweede grootste fruitproducent ter wereld en is de grootste exporteur van kruiden en specerijen. De biologische sector zal naar verwachting in 2020 zijn verdrievoudigd. Kansen genoeg voor het Nederlandse bedrijfsleven!

Meer informatie en aanmelden
www.greenportnhn.nl