Let it Grow opent conceptstore op Amsterdam CS

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bloemen en planten een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen in de stad. Vanaf 7 september toont innovatieplatform Let it Grow deze uitkomsten in de vorm van een nieuwe, tijdelijke winkel op Amsterdam CS. In de Let it Grow Concept Store ervaren bezoekers zelf hoe bloemen en planten hun leven in de stad aangenamer, gelukkiger en gezonder maken.

Futuroloog Jacintha Scheerder verkende voor Let it Grow de wetenschappelijk bewezen effecten van bloemen en planten. Daaruit blijkt onder andere dat we elkaar meer vertrouwen door de geur van lavendel, dat de kleur van bloemen ervoor zorgt dat we een groter gevoel van hoop en blijdschap ervaren en dat het onderdompelen in groen de focus op de werkvloer aanzienlijk verhoogd.

“De impact van het overweldigende stadsleven leidt tot een verhoogd stressniveau, een slechter immuunsysteem en een verminderde focus- en aandachtsspanne. Uit het onderzoek blijkt dat door je simpelweg frequent te begeven tussen voldoende groen en bomen, zowel lichaam als geest zich letterlijk herstellen, met zelfs een blijvend positief effect wanneer terug in de stadse wereld. En omdat in 2050 meer dan tachtig procent van de mensen in de stad woont, wordt dit steeds belangrijker.”, aldus Jacintha Scheerder, Intelligence Let it Grow

Conceptstore
Let it Grow CS is van 7 september t/m 30 november 2017 te vinden in de Amstelpassage op Amsterdam Centraal Station. In de conceptstore beleef je zelf hoe planten en bloemen hoop, vertrouwen en focus laten groeien. Bovendien zijn deze effecten nu ook in limited edition designverpakking te koop. De bezoeker is onderdeel van Let it Grow’s nieuwste onderzoek naar de impact van groen op stadsbewoners, kunstenaar Thomas Traum (o.a. Kenzo, Dekmantel) laat je de wetenschappelijke uitkomsten ervaren in een digitale natuurwereld en er zijn verschillende workshops te volgen.

Silke Tijkotte, founder Let it Grow: “Na het succes van het incubatieprogramma en het Greenhouse Festival is Let it Grow CS een fantastische nieuwe stap voor Let it Grow. Het is niet zomaar een winkel, maar een plek waar we dagelijkse 60.000 passanten de positieve waarden van bloemen en planten laten ervaren. We bieden hen inspiratie om zelf focus, vertrouwen en hoop te laten groeien en door te geven aan anderen.” 

Let it Grow is een nieuw innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector, ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland.