Onderzoek haalbaarheid en interesse Cargoloop voor Greenport Aalsmeer

In samenwerking met het Amsterdam Logistics Board (ALB) doen vier studenten vanuit de Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzoek naar de haalbaarheid van Future proof Cargoloop, de vracht versie van de hyperloop. Het ALB heeft in 2021 bijgedragen aan een haalbaarheidsstudie naar de aanleg van een cargoloop tussen Noord- en Zuid-Holland. De resultaten hiervan zijn veel belovend. De HvA studenten onderzoeken en specificeren nu deze informatie voor de Greenport Aalsmeer. Wat zijn nu precies de voordelen voor de Greenport? En hoe zal een toekomstige cargoloop eruit zien voor de Greenport?

Het toekomstige idee is om een samenwerking met de Schiphol Group aan te gaan en een hub te bouwen naast de zogenoemde ‘Sierra Cargo terminal’. Met het zogenoemde ‘Last Mile’ principe worden de bloemen vanuit de greenport richting de Schiphol hub gereden of andersom. Dit om de kosten van de ontwikkeling aanzienlijk te drukken. Daarnaast profiteert niet alleen de greenport ervan maar ook andere bedrijven die via Schiphol hun vracht verschepen. Zo kan de pallet prijs gedrukt worden.

De studenten willen graag weten of transportbedrijven en andere bedrijven die intensief samenwerken met Greenport Aalsmeer geïnteresseerd zijn in het Cargoloop-concept. Hiervoor hebben zij een enquête gemaakt die u via deze link kunt openen. Of scan de QR code!  Doet u mee?

Benieuwd naar de resultaten van het onderzoek? Medio juni geven de studenten een presentatie met de onderzoeksresultaten. Meer informatie daarover volgt!