Ontmoet werknemers van de toekomst bij VMBO On Stage

Bent u nieuwsgierig naar uw medewerkers van de toekomst? En kunt u niet wachten om ze enthousiast te maken voor uw vakgebied? Dan hebben wij goed nieuws! Bedrijven uit Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen en Uithoorn kunnen meedoen met Veen en Amstelland On Stage: een loopbaanoriƫntatieproject waarbij 800 vmbo-leerlingen uit de regio kennismaken met het bedrijfsleven. Voor u de kans om de leerlingen te helpen bij hun beroepskeuze en om hen enthousiast te maken voor uw beroep, branche of bedrijf. Wellicht ontmoet u een leuke toekomstige stagiair of medewerkers voor op de zaterdag?

Hoe werkt het?
Waar het Beroepenfeest On Stage eigenlijk een fysieke ontmoeting is tussen beroepsbeoefenaren en leerlingen, is voor dit bijzondere jaar een digitaal alternatief bedacht. De deelnemende bedrijven schrijven zich in via de site: veenenamstellandonstage.nl. Daar kunnen de leerlingen zich oriƫnteren op hun mogelijkheden. Vervolgens leggen ze in april digitaal contact met de bedrijven en presenteren zichzelf. Als het klikt, worden afspraken gemaakt over de Doe Dag. Leerlingen brengen een werkbezoek aan het bedrijf.

Doe Dagen
De Doe Dagen op 1 en 7 juni zullen wel een fysieke ontmoetingen zijn: in kleine groepjes. Zo houden we het veilig. Het fysieke bezoek is nodig om een echte praktijkervaring op te doen. Voor leerlingen is deze tijd heel gecompliceerd; stages vallen weg en er zijn geen open dagen van opleidingen.

Waarom meedoen?
Wist u als kind al dat uw vak zo leuk en veelzijdig zou zijn? Voor veel leerlingen is de beroepskeuze heel lastig. Met Veen en Amstelland On Stage ondersteunt u vmbo-leerlingen uit De Ronde Venen, Uithoorn, Amstelveen en Aalsmeer in het maken van deze keuze. Bovendien krijgt u de kans om uw werk en de organisatie te presenteren. Een goed opgeleide beroepsbevolking is een sterke basis voor de toekomst van onze regio.

Aanmelden
Inmiddels hebben ruim 130 professionals zich aangemeld, maar er wordt gestreefd naar tweehonderdvijftig. Alle beroepen zijn welkom. Deelname is kosteloos. Het vraagt uitsluitend een investering in tijd. Wij doen mee. U ook?

Aanmelden kan via www.veenenamstellandonstage.nl