Primeur eerste sierteelt stage markt

Op 22 oktober hebben De Hofmakerij, Greenport Aalsmeer en Wellantcollege hebben de allereerste online sierteelt stage markt georganiseerd. In totaal hebben 9 bedrijven, 60 gesprekken gehad, met 43 studenten. De gesprekken waren bedoeld om een 1e contact op te bouwen en een indruk te krijgen van bedrijf en student. Scholen, bedrijven en studenten zijn enthousiast over deze stagemarkt. De komende periode zal worden gebruikt om de juiste vorm te bespreken voor een mooi vervolg.

Het oorspronkelijke plan om student en bedrijf elkaar live te laten ontmoeten in FloriWorld, maar door de aangescherpte coronamaatregelen is besloten om de stagemarkt volledig online uit te voeren. In een-op-een sessie hebben diverse enthousiaste sierteeltbedrijven kennis gemaakt met stagiaires van allerlei verschillende opleidingsexpertises, zoals ICT, logistiek, bedrijfskunde, marketing en communicatie.

Henrike van Zijverden, HR Generalist bij Waterdrinker Aalsmeer B.V., is enthousiast over de stagemarkt. 'Wij vinden het een leuk initiatief dat er een stagemarkt georganiseerd wordt om studenten kennis te laten maken met de sierteeltsector. Wij willen de studenten graag laten zien in wat voor mooie branche wij werkzaam zijn en hen enthousiasmeren voor een van de vele functies binnen onze branche.'