Raadsleden op bezoek bij sierteeltbedrijven in Greenport Aalsmeer

Op 11 juni bezochten ruim 40 raads- en statenleden bloemenveiling Royal FloraHolland. Dit bezoek was een onderdeel van de raadsledentour, die door Greenport Aalsmeer is georganiseerd om de (nieuwe) politici bij te praten over de sierteelt als economische motor van de regio. Het tweede onderdeel van deze tour was een bezoek aan een sierteeltbedrijf in de eigen gemeente. Deze bezoeken hebben na de zomer plaatsgevonden. 

De raadsleden van Amstelveen brachten een bezoek aan Vollebregt Cyclamen, en in Nieuwkoop bij Onno Dobbe en Koeleman Potplanten BV. In Aalsmeer waren de raadsleden te gast bij Mediaverdi en in Uithoorn waren ze op bezoek bij Van Rijn Roses. In Kaag en Braassem deed de Greenport Aalsmeer mee aan de projectencarrousel die door de gemeente is georganiseerd voor alle raadsleden. De gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer zijn op 21 november aanstaande (vanwege een herindeling). De raadsledentour van Haarlemmermeer zal begin 2019 plaatsvinden.

Tijdens de raadsledentour zijn de raadsleden meegenomen in de activiteiten van de Greenport Aalsmeer en de meerwaarde daarvan. De ondernemers die aanwezig waren bij de bijeenkomsten konden namens henzelf of de ondernemers in hun gemeenten bepaalde punten aansnijden. Zo bleek dat elke gemeente de discussie omtrent de huisvesting van arbeidsmigranten speelt, dat ondernemers het belangrijk vinden dat het groene onderwijs sterk blijft in de regio en dat de ondernemers gelukkig zijn met de aansluiting op het CO2 netwerk. Ook zijn er in alle gemeenten ontwikkelingen op het gebied van bestemmingsplannen en vergunningverlening.