Start Monique van Weerdenburg bij Greenport Aalsmeer

Per 1 oktober 2020 is Monique van Weerdenburg in dienst getreden van Greenport Aalsmeer. Monique is aangesteld als projectleider binnen de Greenport waarbij haar aandachtgebieden vooral arbeidsmarkt, onderwijs, imago en het verbinden van partijen aan elkaar. Ze stelt zichzelf graag voor!

Mijn naam is Monique van Weerdenburg. Ik ben opgegroeid in een kwekersgezin in Amsterdam. Mijn ouders teelden daar groenten voor de lokale Amsterdamse groenteveiling. Na een onteigening en verplaatsing van het bedrijf naar Sloten werden snijrozen geteeld. Na mijn middelbare school ben ik terecht gekomen in de aandelen -en optiehandel bij Van Lanschot Bankiers maar de sierteeltsector bleef boeien. Ik heb de overstap gemaakt naar Bloemenveiling Aalsmeer waar ik 5 jaar als veilingmeester planten heb geveild. Na nog weer 10 jaar werkzaam geweest te zijn als belegging specialist bij Rabobank ben ik in 2007 als Key Accountmanager gestart bij Royal FloraHolland. In de laatste jaren was ik verantwoordelijk voor de contacten en dienstverlening aan telersverenigingen, families en potplantenkwekerijen. Ontzettend leuk en mooi werk in een sector die me echt boeit, waar veel innovatie plaatsvindt en met ontzettend veel inspirerende ondernemers die dit met elkaar doen.

Sinds oktober ben ik bij Greenport Aalsmeer gestart om verbinden tot stand te brengen tussen provincies, gemeenten, scholen, bedrijven en brancheorganisaties. Ik werk vooral op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Daarin is veel werk te doen. Het imago van de sierteeltsector is, vooral in de omliggende omgeving (Haarlemmermeer, Amsterdam eo), niet goed. Daardoor zie je dat studenten niet snel voor opleidingen kiezen in de (sier)teeltsector. Het beeld wat ontstaan is klopt niet. Mensen denken dat er in de sector alleen laaggeschoold werk is, dat het heel vroeg beginnen is en dat er tegen lage lonen gewerkt wordt. Ik weet dat dit in de praktijk heel anders is. Er is veel werk en niet allen aan de “groene” kant (alhoewel hier heel veel vraag naar is) maar vooral ook aan de “grijze” kant. Ik bedoel hiermee banen in de logistiek, ICT, Laboratorium, chauffeurs, techniek, sales etc. Ik probeer verbindingen tot stand te brengen met onderwijsinstellingen (vmbo/mbo/hbo) waarbij studenten sneller gaan kiezen voor opleidingen en later banen in onze mooie sector.

Ik sta altijd open voor een gesprek om mogelijkheden te bespreken met alle partijen in en om de regio Aalsmeer. U kunt mij bereiken via monique@greenportaalsmeer.nl of via 06 53999657.