Studenten en ondernemers ontmoeten elkaar tijdens projectweek Future Investments

Op 19 februari start de projectweek Future Investments bij het Wellant mbo Aalsmeer. Studenten gaan aan de slag met vraagstukken van ondernemers. Daarnaast zijn er workshops, gastlessen en excursies. Deze projectweek is een initiatief van Groen onderwijscentrum, die naast Go Cafés en Green Unplugged ook op deze manier studenten wil laten kennismaken met de groene sector.

Binnen de sierteeltsector staan innovatie en duurzaamheid volop in de belangstelling. Om succesvol te blijven, houden bedrijven zich bezig met de laatste ontwikkelingen. Het is belangrijk dat de studenten als toekomstige beroepsbeoefenaars hier een bijdrage aan leveren. Om de studenten hierop voor te bereiden wordt er vanuit het groene onderwijs steeds meer samengewerkt met het bedrijfsleven.

Aan het begin van de projectweek pitchen ondernemers hun vraagstukken, waar de studenten vervolgens mee aan de slag gaan. Aan het einde van de week presenteren de studenten de uitkomsten aan hun opdrachtgevers.

Go Café
Midden in deze projectweek – op 22 februari - is het Go Café 'Back to the Future' voor studenten en ondernemers, waar een kijkje genomen worden in de toekomst van de groene sector. Een van de sprekers is Thijs Simons van Plantum.

Over Groen onderwijscentrum
Binnen Groen onderwijscentrum werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid met elkaar samen met als doel het versterken van de groei van het aantal jonge mensen dat kiest voor een carrière in de groene sector en het realiseren van een betere aansluiting tussen onderwijs en praktijk.