Terugblik Event 2019: netwerken en leren van elkaar

Aalsmeer - Donderdag 31 oktober kwamen zo'n 120 ondernemers, beleidsmakers, adviseurs en andere ketenpartners van het sierteeltnetwerk bij elkaar in het Flower Art Museum in Aalsmeer om te netwerken.

Na een korte kennismaking met Jack van der Hoek als stuurgroepvoorzitter van de Greenport was het woord aan Paul Iske, hoogleraar innovatie en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Iske hield voor zijn publiek een pleidooi om vooral veel uit te proberen om tot innovaties te komen. Af en toe dealen met mislukkingen hoort daarbij en levert vooral veel leerpunten op voor vervolgstappen. Hij liet de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan om hun persoonlijke grootste mislukking te delen, én vooral wat je daarvan hebt geleerd. Daarna was de beurt aan de eerlijke verhalen van bouvardiakweker Jaap Vreeken uit Rijssenhout en Maurice van der Hoorn, Phaleanopsiskweker uit Roelofarendsveen.

AalsmeerVandaag: "Met oprechte belangstelling verdiepte de hoogleraar zich vervolgens in de problemen van de agrariërs en ging met hen in gesprek. Greenport Aalsmeer kan met voldoening terugkijken op deze geslaagde bijeenkomst. En over de vele uitspraken van deze opmerkelijke professor werd nog lang nagepraat." Lees het volledige artikel over de bijeenkomst op AalsmeerVandaag.

Tijdens de borrel was er genoeg tijd om vragen te stellen aan de projectmanagers van de Greenport: Bas Wolfswinkel (over Duurzame energie), Dave Vlaming en Yorrick Rens (over Duurzame gebiedsontwikkeling) en Jan-willem Donkers (over Innovatie).