Van Zaal 'ondernemer van de maand mei'

Hollandse jongens met kennis van zaken die goed werk afleveren, dat is Van Zaal

Vanuit de Greenport Aalsmeer ontwikkelt, produceert en installeert Van Zaal wereldwijd technische en duurzame systemen voor de glastuinbouw en utiliteit sectoren. De organisatie is verdeeld in drie divisies: Logistiek, Klimaat & Energie en Service & Advies. Van Zaal ontwikkelt en produceert de systemen in haar eigen fabriek. Eline Kikkert van Van Zaal licht toe: "Wij zijn als geen ander in staat snel en goed in te spelen op veranderingen in de markt en op specifieke wensen van onze klanten. Van Zaal kan altijd voor elk project een totaaloplossing bieden. Onder meer door jarenlange samenwerking met dochterondernemingen, partners en allianties, elk met hun eigen specialisme. De specifieke technieken voor mechanische transport installaties worden ook ingezet voor show- en decorsystemen in theaters. Daarom werkt dochteronderneming STS, met oplossingen voor theaterproducties, films en evenementen, ook vanuit de Van Zaal fabriek."

Alle thema's van belang
Greenport Aalsmeer zet zich in om de (inter) nationale concurrentiepositie van de hele sierteeltsector te versterken en verder uit te bouwen. Greenport Aalsmeer richt zich op 5 thema's: Ruimte en bereikbaarheid, Duurzaamheid, Kennis en Innovatie, Arbeidsmarkt en onderwijs, Positionering en imago. Eline over de thema's: " Uiteraard menen wij dat alle thema's voor de bedrijven in deze regio van groot belang zijn. Ik zal een paar concrete voorbeelden voor ons noemen: Van Zaal is erkend Leerbedrijf en trekt veel medewerkers lokaal aan. Genoeg en breed aanbod op de Arbeidsmarkt door goed technisch Onderwijsis dus belangrijk voor ons en wij dragen daar zelf - middels beroepsopleidende (BOL) en beroepsbegeleidend (BBL) leerwegen en onze aanwezigheid op open dagen van diverse ROC's - graag aan bij. Het bedrijft streeft sinds de oorsprong van de onderneming naar Innovatie, wij hebben een aantal patenten op duurzame oplossingen op het gebied van klimaat & energie vraagstukken, die Kennis delen wij graag bijvoorbeeld door presentaties op informatiebijeenkomsten. De 'Kas Zonder Gas' bij phalaenopsis kweker Maurice van der Hoorn in Ter Aar is een goed voorbeeld. Een innovatief en duurzaam project waar veel (inter)nationale interesse voor is."

Lokaal succes en wereldspeler
Van Zaal werkt vanuit de Greenport Aalsmeer. Ook in de toekomst ziet Van Zaal dat Greenport Aalsmeer van groot belang blijft. "Van Zaal wil graag een belangrijke lokale rol behouden en daarnaast wereldspeler zijn. Hollandse jongens met kennis van zaken die goed werk afleveren. Professioneel en persoonlijk. Dat Greenport Aalsmeer daar op haar manier aan bijdraagt is voor ons zowel voor de regiofunctie als op het wereldspeelveld van wezenlijk belang."