Update Coronavirus

In verband met de nieuwe lockdown is de Crisisorganisatie Tuinbouw weer opgeschaald, paraat en actief. Waar nuttig en nodig informeert Greenport Aalsmeer u over over relevante onderwerpen. Omgekeerd geldt uiteraard ook weer dat signalen van jullie voor de landelijke crisisorganisatie welkom zijn. Dat mag rechtstreeks (info@greenports-nederland.nl) en ook via Greenport Aalsmeer (info@greenportaalsmeer.nl). 

Het Coronavirus raakt de sierteelt hard. Vraaguitval, logistieke problemen en tekort aan arbeidskrachten verstoren abrupt de productie, handel en verkoop van verse bloemen en planten. Maar ook andere tuinbouwsectoren zoals zoals groente, fruit, bomen en bloembollen voelen de gevolgen van virus enorm. De overheid heeft inmiddels een flink pakket steunmaatregelen afgekondigd om tuinbouwbedrijven de Coronacrisis door te helpen.

Tuinbouworganisaties, van sierteelt en bloembollen tot aan groente en fruit, werken iedere dag keihard aan oplossingen voor knelpunten bij ondernemers. Greenports Nederland coördineert en faciliteert de aanpak van de Coronacrisis. Als Greenport Aalsmeer ondersteunen we onze ondernemers in de regio waar mogelijk in deze moeilijke onzekere tijd. We werken samen met Greenports Nederland en de andere tuinbouworganisaties om de gevolgen voor het tuinbouwcluster zo klein mogelijk te houden.

Kijk op www.greenports-nederland.nl voor de meest actuele informatie!